Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

basensharaninchina

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Bas & Sharan via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 16-09-2017 Laatste dag in ... (3)
  • 16-09-2017 Xi'an (0)
  • 14-09-2017 Typisch Chinees (0)
  • 12-09-2017 Van Beijing naar ... (1)
  • 11-09-2017 Laatste dag ... (0)

Statistieken

Dit dagboek is 2675 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Een eerste kennismaking met China

Toon op kaart

6 september 2017 | Door: Sharan

Aantal keer bekeken 193   Aantal reacties 3   Peking, China
a A

Een eerste kennismaking met China

Na een vlucht van 9 uur kwamen we ’s morgens rond 9.00 uur lokale tijd aan in China. Van de douane kregen we een stempel in ons paspoort en na zo’n 45 minuten met de taxi kwamen we bij ons hotel aan. Ons hotel ligt in een zogenaamde ‘hutong’. Een traditioneel smal straatje/steegje, waar er duizenden van zijn in Beijing. We zijn even gaan slapen en daarna zijn we op pad gegaan.

Het was even zoeken naar het metrostation, maar het kopen van kaartjes en het vinden van de route ging vrij makkelijk. De twee tempels die we bezocht hebben zijn de ‘Lama-tempel’ en de ‘Confucius-tempel’. Ze liggen niet ver van elkaar.

De lama-tempel is een heel groot complex en het schijnt een van de best bewaard gebleven en belangrijkste Tibetaanse Boeddhistische kloosters ter wereld te zijn. We waren onder de indruk van al het houtsnijwerk en de boeddha’s die in de vertrekken stonden (waar helaas geen foto’s van gemaakt mochten worden). Wat ook opviel was de enorme hoeveelheid wierook die er overal gebrand werd. Op de daken stonden vaak figuurtjes en we hebben ons laten vertellen dat hoe meer figuren er op een dak staan, hoe belangrijker het gebouw is.

De Confucius tempel in Beijing is de een na grootste tempel die aan deze filosoof gewijd is in China. Hij is gebouwd in 1302. Het was er minder druk dan bij de lama-tempel, maar desondanks is deze tempel ook erg mooi. Er werd nog een dansoptreden verzorgd, daar waren we toevallig net op tijd voor.

Moe en warm (het is hier >30C) hadden we zin in iets te drinken en te eten. Het werd kattencafé Sirena (jullie weten wel wiens initiatief dat was), niet ver van de Confucius tempel af. Helaas liep er maar één kat rond. Waar de rest gebleven was...? (Er stond geen sate op het menu!). Desalniettemin een leuk cafeetje waar we even konden bijkomen.

Tags: Beijing, Peking, Hutong, tempel, Confucius

• Straatbeeld

Ga naar het overzicht

Reacties (4)

7 september 2017 08:01 | Door: Jan

dat ziet er weer heel indrukwekkend uit.
Geniet ervan !

7 september 2017 10:25 | Door: Brigitte

Volgens mij was jullie aller-aller-eerste kennismaking met China al 15 jaar geleden...... Mooie foto's, mooie daken, arme hondjes en die hitte herken ik ! Maar ik zie wel blauwe lucht en gelukkig geen smog ! Spannend hoor.

7 september 2017 16:22 | Door: Bas & Sharan

Dat is een heel scherpe opmerking Brigitte! :-)

7 september 2017 16:22 | Door: Bas & Sharan

Dat is een heel scherpe opmerking Brigitte! :-)